Det är med stor sorg jag tvingas inse att jag inte kommer att kunna färdigställa farfars gamla fina träbåt och vill på detta vis försöka hitta någon intressent av gedigna träbåtar.

Vi flyttar i augusti 2018 och tills dess måste båten bort.

Skrovet byggdes av Erik och Birger Berggren, Norrmalm, Piteå (ca 1964) på beställning av farfar Harald med eget kärntimmer som fällts på Hemlunda, Piteå.
Överbyggnad och inredning byggdes av Harald Lundman och Emil Sandberg i Emils båtverkstad på Skeppargatan 7, Piteå år 1965.
Harald arbetade hos Emil med att bygga båtar under vintertid.
Skrov i furu och överbyggnad samt innanmäte i Honduras Mahogny.

Vid sjösättning har den läckt minimalt.
En MKT sjövärdig båt som är läcker, välbyggd, rymlig och går som en dröm i vattnet.

Mått: 7,80 x 2,40.

Jag började fixa el och att byta skarn-, för- och akterdäck samt beklädnad på rufftaket men nu har sjukdom satt stopp för vidare planer.

Det sitter en ny 4 cyl. dieselmotor i den på 37 Hkr som gått ca 80 tim (nypris 55 000:-) och den gör, enligt GPS, 12 knop.

Allt trä är i gott skick, det medföljer en mängd reservdelar och detaljer; båtvagn, original impellrar - remmar - oljefilter (reservdelar är nya, pris 5 000:-), motor kuddar, Mahogny träbitar, dynor, gaskokplattor, lack, balsamterpentin, linolja, bronsskruvar, tätmassor, lim, kopparspikar m brickor, stor automatisk länspump, verktygslåda, Danforttält (http://www.dancovershop.com/se/product/baathallar/garagetlt-366x85x26-m-st02210.aspx) med extra pressening (nypris 15 000:-).

Har säkert glömt massor, men kom och titta om Ni vill...

Säljes helst komplett men kan även tänka mig försäljning av motor, båt, tält separat...

Bud?

Kenneth Lundman
070-6734156
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.