Sveriges kanske mest unika mahognymotorsnipa ”Nestor” söker ny ägare.

Snipan ”Nestor” är ritad, konstruerad och byggd av legendaren Nestor Nilsson tillsammans med sonen Nils Nilsson på Nilssons båtbyggeri i Strömstad 1963-64 på mallar från 1940-talet.

Hon är 29 fot lång och 2,5 m bred, vikten är 1980 kg.

”Nestor” är fullständigt unik, eftersom hon beställdes och påbörjades byggas som en snabbgående högsjöbåt med akterspegel, av den förste ägaren som var bekant med Nils Nilsson. Av särskilda anledningar, fick spantläggningen och bordläggningen ändras midskepps till spetsgattning och till snäcka, som man säger i Bohuslän. ”Nestor” är därmed den enda och största mahognymotorsnipan som byggdes på Nilssons båtbyggeri i Strömstad.

”Nestor” är fortfarande i ett mycket gott originalskick, och genom åren varsamt underhållen och vårdad, vilket gör att hon är lättskött och kommer med rätt ägare att överleva de flesta av oss.

Sedan 2008 har råd och hjälp delgivits av Johan Gosköyr på Nilssons båtbyggeri. När något arbete ska ha utförts har jag beskrivit vad jag tänkt göra och har fått goda råd och tips av båtbyggeriet hur arbetet skulle utföras. 2019 försågs hon med ny motorbädd i massiv ek och en bättre begagnad Yanmar 3GM30-diesel, nya eldragningar samt hyudrauliskt backslagsreglage. Och två elektriska länspumpar.

”Nestor” har lyfts upp på land på boggiesläp och förvarats i båthall varje år. Båtsläpet som hon står på ingår vid köp. Med tanke på båtens proveniens och skick accepteras inte ett pris under 250000 kr Båten säljs i befintligt skick, utan några garantier.

”Nestor” är sjösatt och finns i Halmstad och visas endast för verkligt seriösa spekulanter. Hon hämtas och körs eller transporteras av den nya ägaren som i samband med köpet påtar sig ansvaret för eventuella skador i samband med lyft och transport av båten.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Svar mottas till det mail som anges i annonsen.

 Nestors Blogg: https://teamnestor.blogg.se/