Skriv ut

 

 

Snipan är bygd av furu med det översta bordet av ek. Motor Albin o11, med måtten 5.4 x 1,9 m.
Jag har lagt ner mycket tid och pengar på att renovera och rusta båten. Motorn är ”nyrenoverad” och inköpt för 12.000kr. Till det kommer nyrenoverad
dynastart, en ny eltavla mm.. Totalt nästan 20.000kronor. Båten var i vintras hos en båtbyggare i Blekinge som gjorde en ny motorbädd (13.000kr) och bytte fyra bord under vattenlinjen (10.000kr). Själv har jag tillverkat nya durkar och toft. Åror medföljer. Det finns oxå en enkel sjösättningsvagn, som kan följa med vid en snabb och enkel affär, annat ett tillägg på 2.000kr, det finns också en komplett men demonterad o11 som kan köpas till. (Kvitton finns på allt)

När båten sjösattes var den så gott som tät, delvis tack vare Ettan. Det läckte en del där de nya borden satt. Hon låg i strandkanten i en vecka för att sedan förhalas till ordinarie platsen vid y-bommar, när hon var "helt torr". När den legat där en vecka sjunker hon plötsligt en natt. Det är okänt varför, men det kan vara en lokaliserad läcka akterut. Detta i kombination med att länspumpen slutat fungera?

Mycket jobb gjordes med motorn när hon var bärgad; flera oljebyten i motor och backslag, rengöring av förgasare och bränsletank, 5:56 och elektonikrengöring på all el och cyllinderlopp. Därefter skjutsad till en mekaniker som är expert på Albinmotorer som ser till att alt fungerar som det ska. Åror, nytillverkade durkar mm. följer med.

Jag har nu tröttnat och det behövs en ny frisk kraft som kan ta vid för att denna motorsnipa skall få fortsätta att leva många år till!

Hon finns tre mil norr Kalmar i höjd med Pataholm, Båten säljs till en träbåtskunnig person som är beredd att ta hand om båten på bästa sätt.

För bilder kan mailas till seriösa spekulanter.

Pris: 30.000 eller bästa bud

Första kontakt via e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.