Veteranbåtsfestivalen! 

 Ett stort tack för att vi får drabba Wasahamnen, den här gången planerade vi galet då det var långhelg! Men på ett märkligt sätt löser det sig för anmälda och icke anmälda båtar, humöret på gästerna kan bara beskrivas med ett stort leende. Gästande båtar och publik fick se en sällan skådad samling båtar av alla kategorier. Allt från Vinö och hans kompisar med tändkulor, motorkryssare, motorseglare, snipor, campingbåtar, seglare till Riva Bertram!

Vädret kan vi inte rå för, men det här slår alla tidigare träffar, visst har vi haft varmt, men så många deltagare som den här helgen och varmt från början till slut, det kommer vi att komma ihåg länge. Själv har jag en märklig solbränna, framförallt på nacken, men det går över.

Seglingarna blev tydligen bra, lätta vindar förde båtarna säkert i mål den här gången. Defileringen på lördagen gick över förväntan, alla båtar tog sig runt. Själv har jag alltid bogserlinan framme då den brukar behövas, men inte denna gång. Middagen lördag kväll klarade sig tack vare volontärer och familjemedlemmar som ställde upp. Vi hade plats för 200 gäster, tror vi var 197!

Många priser delades ut, reglerna är ju nämndens fördolda hemlighet, så varför och hur man blir nominerad och får utmärkelser är fördolt. Men för dem som får utmärkelsen förändras tillvaron. Jag träffade ägaren till motorbåten Parbleau efter det utmärkelsen mottagaits, frågade om båten verkligen ligger ute till försäljning, svaret: inte längre!

Livet förändras, sommaren är här, minnena från helgen kommer att leva länge hos alla deltagare och arrangörer.

Tack Leif för att du står ut med oss, du är vår främste tillskyndare. Utan dig blev det inte nordens största årliga veteranbåtsevenemang!

Hälsar Pierre.

 

Olle Neckmans bilder från

Veteranbåtsmötet 27-29 maj 2016