Ett meddelande från vår ordförande direkt efter mötet:

Nu åter i Strömma, båten på sin plats och tankarna går till helgens evenemang. Veteranbåtsmötet blev den trivsamma helg vi alltid sett fram emot, 78 båtar på plats i Wasahamnen, längsta defileringen i fint väder, kvällens kalas med över 170 gäster i år i tält bästa hittills. 

Björn Melander fick ta emot Allt för sjöns stora pris på 8 000 kr för sin femtonåriga renovering av Plymdroskan. 
Antal besökare är svårt att uppskatta, säkert mer än 50 000. Båthall 2 öppnade för säsongen med mer än 3 000 besökare. Bokrelease av "Mellgrenboken" blev en succé. Bilder kommer på hemsidan veteranbaten.seoch stort reportage i tidningen VETERANBÅTEN. Tack alla som gör denna fantastiska helg till ett minne för oss alla, kanske landets största veteranbåtsmöte, men det viktiga är att alla trivs och får träffas inför sommaren. Välkomna nästa år, men då till VETERANBÅTSFESTIVAL, dags att begrava möte för nu är det kalas som gäller, eller som många uttrycker det Festival.
Leif, Anders, Bisse, Jens, Mait, P O, Magnus för att bara nämna några som behåller lugnet i stressen, utan Er blev det inget.
Varje år är förberedelserna omfattande, de sista veckorna före helgen är det full fart med beställningar, planering, inköp, stämma av med leverantörer och sen till helgen där många kommer som glömt anmäla sig, en dels om anmält kommer inte så det jämnar ut sig. I år anmälde drygt 80 så det blev bara några platser lediga, otroligt nog fick gästande båtar som inte tillhör veteranbåtssegmentet plats, stort tack till hamnansvariga som löste alla frågor med ett lugn som imponerar. 
Tack Leif för att du låter oss översvämma hamnen, tack alla deltagare för att Ni undviker olyckor. Trots det så går det lite trä ibland, i år inget undantag, trist att det är samma båt varje år…..i år själv orsak, föra året påkörd. Men trä är så enkelt att reparera, bästa materialet och som tur är har vi duktiga båtbyggare.
/Pierre

 

Olle Neckmans bilder från

Veteranbåtsmötet 27-29 maj 2016