2019-01-08

Under julledigheten har vi knåpat ihop en enkät för att få en bättre uppfattning om hur vi alla vill ha en ny och förhoppningsvis bättre, billigare och mer anpassad försäkring för våra båtar.

Vi vill att alla som har en båt byggd före 1965 fyller i sina synpunkter och skickar den till oss.
Tanken är att ha enkäten uppe till efter båtmässorna så alla kan göra sin röst hörd!
Det är alltså inte bara Veteranbåtens medlemmar som kan vara med och påverka utan alla.

Försäkringsgruppen som ligger bakom detta är en kommitté bestående av personer ur Veteranbåten, BHRF, GYS, SSKF m.fl föreningar.

Tor Hedvall.

Länk till Enkäten

 

2018-09-17

Vi har påbörjat jobbet med en ny försäkring och i detta arbete samarbetar vi bland annat med Båthistoriska Riksförbundet BHRF och kommer nu att ta kontakt med flera försäkringsbolag för att se deras inställning till vårt flytande kulturarv.

Ni som inte kan/vill förnya försäkringen med Gjensidige hänvisar vi till Atlanticas Entusiastförsäkring via Sjöexpress.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

2018-05-09

Två dagar före pressläggningen av senaste numret av tidningen hör en av våra medlemmar av sig då han får besked från Gjensidige att de inte längre nytecknar Veteranbåtsförsäkringen. Dessvärre har jag som ordförande inte erhållit någon information, däremot fick vi tidigare i år information om att en omorganisation var på gång, hur den skulle påverka vårt upplägg var inte klart. På direkt fråga i februari fick jag svaret ”Business as usual”. Nu fick jag snabbt kontakt med Roger som representerat i våra förhandlingar och han har beskrivit bakgrunden som vi publicerar i tidningen.


Stora verksamheter kan ibland missa att informera, trist för oss och samtidigt trist för fl era föreningar och klubbar med specialförsäkringar. Vi vet att deras beslut inte beror på att det är en dålig försäkring, tvärtom, men ”nischförsäkringar” passar inte in i detta storbolag.


Nu inleder vi omgående arbetet att fi nna en lösning, detta då alla som är involverade inser att veteranbåtarna behöver den här formen av försäkring. Allt arbete är utfört, vi vet att försäkringen är bra formulerad och täcker ett stort behov.


Ni som har klart med försäkring berörs inte, behåll den då det inte finns en bättre i Europa. Vi kommer att informera så fort vi har en lösning.


Pierre Dunbar